07/10/2020

(1e prijs wereld 2019)

Lions Clubs International organiseert dit jaar voor de 33e keer de PEACE POSTER CONTEST (PPC), de VREDESPOSTERWEDSTRIJD,  voor kinderen in de gehele wereld.

Deelname staat open voor kinderen die op 15 november 2020, 11,12 of 13 jaar oud zijn. Honderdduizenden kinderen geven in de vorm van een Poster uiting aan hun gevoelens over Vrede. Achter elke tekening zit een bijzonder kind met haar of zijn ervaringen. Het is heel ontroerend om te zien wat hen beweegt.

Een van de doeleinden van Lions Clubs International is het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld. Dit is ook de missie van de VN. Vandaar dat prijsuitreiking plaatsvindt op de Lions-VN dag in maart.

Het thema van 2020-2021 is: 'Peace through service' - 'Elkaar helpen geeft vrede'.

Na de zomervakantie, begint het posterfestijn. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland op 5 mei 1945 bevrijd werd. Dit gegeven zou mede een inspiratiebron kunnen zijn voor onze deelnemende jongeren om creatief, in kleur uiting te geven aan het thema van dit jaar. Het gaat hierbij om kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen en van de brugklassen maar ook om leeftijdsgenoten die bijv. lid zijn van een vereniging.