13/11/2019

Peace Poster Contest 2019

De Vredesposter tekenwedstrijd (Peace Poster Contest) wordt al sinds 1988 door de Internationale Lions Organisatie georganiseerd met de bedoeling kinderen in de leeftijd van 11 – 13 jaar (groep 7-8 basisschool of voortgezet onderwijs brugklas) in schoolverband  te stimuleren om na te denken over “Vrede”en zich hierdoor te laten inspireren om tekeningen te maken over dit onderwerp.

Sinds 1994 doen ook een paar duizend kinderen uit Nederland hier aan mee. Ieder jaar is er een ander thema. Dit jaar is het thema “ Journey of Peace “ vrij vertaald “De reis van vrede”.

In onze Gemeente hebben dit jaar 13 basisscholen meegedaan en zijn in totaal 364 tekeningen ingeleverd.

Een jury onder leiding van de bekende beeldend kunstenaar Petra Hartman, heeft van elke deelnemende scholen de beste tekening geselecteerd. Er zijn dus 13 kinderen genomineerd. Uit deze selectie hebben de leden van LC Renkum Airborne de winnende posters nr. 1 – 2 – 3 gekozen, een lastige keuze!

De prijsuitreiking van de beste poster van onze gemeente heeft plaats gevonden op 24 oktober 2019 in het Airborne Museum Hartenstein te Oosterbeek. De genomineerde leerlingen werden allemaal toegesproken door burgemeester mevrouw A. Schaap die dit jaar de prijsuitreiking voor haar rekening nam. Kinderburgemeester Remi was als speciale gast aanwezig om alle genomineerden te feliciteren en namens de Liosnclub een klein presentje te overhandigen. Tenslotte werden de 3 prijswinnaars bekend gemaakt.

Valentina de Vos 1e prijs Basisschool de Mariënborn

Larissa Klijn 2e prijs KBS De Keijenberg (Bassisschool Don Bosco)

Joëlle Kaan 3e prijs Vierbeek College

De winnende tekening van Valentina de Vos gaat mee naar het District voor de Districtsjurering voor nominatie voor de landelijke verkiezing.